آرشیو مرداد ماه 1403

قطعه هايي دلنشين از رازهاي جهان

دوشنبه ۰۱ اردیبهشت ۰۴

بهترین ون های موجود در بازار ایران

۱۰ بازديد
به گزارش پارسه گشت؛ لذت سفرهای گروهی یا ضرورت جابجایی جمعی افراد سبب شد تا وسلیه نقلیه ای به نام ون ساخته شود. ون ها از جمله وسایل نقلیه بزرگی هستند که می توانند گروهی از افراد را جابجا کنند. شرکت های خودروسازی بزرگ دنیا هر کدام مدل های مختلفی از ون را به بازار معرفی کرده اند که از این میان تعدادی از آنها در بازار ایران موجود است که در ادامه به بررسی ویژگی ها و امکانات هرکدام می پردازیم.
بهترین ون های موجود در بازار ایران در حال حاضر هیوندای H350، تویوتا هایس، برلیانس هایس، فولکس ترنسپورتر و ون وانا است. در بین این پنج مدل، ون وانا بیشتر در سطح شهر دیده می شود و بیشتر برای جابجایی مسافر مورد استفاده قرار میگیرد. اما مدل های دیگر بیشتر تشریفاتی هستند.

ون هیوندای H350:

این ون محصول کشور کره جنوبی و در دو ظرفیت  ۱۳ و ۱۶ نفره است. دارای موتور ۴ سیلندر با حجم ۲۴۹۷ سی سی و قدرت ۱۷۰ اسب بخار در ۳۳۰۰ دور در دقیقه است. با سوخت بنزین کار میکند و باک آن ۷۵ لیتر ظرفیت دارد. مصرف سوخت آن به صورت ترکیبی ۱۲٫۶ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است. سرعت این ون حداکثر ۱۵۶ کیلومتر و شتاب ۰ تا ۱۰۰ آن ۱۳ ثانیه است. دارای فرمان هیدرولیکی، سیستم ترمز ABS و EBD است. وزن ون هیوندای H350 در حدود ۲۷۳۱ کیلوگرم و ابعاد آن ۶ متر و ۱۹۵ میلیمتر طول، ۲۰۳۸ میلیمتر عرض و ۲۶۷۳ میلی متر ارتفاع دارد.
تجهیزات ون هیوندای H350 شامل کرمکن صندلی، کول باکس، سنسور جلو و عقب، دوربین دید عقب، آینه های برقی، بلوتوث، کروز کنترل، کامپیوتر سفر، سنسور نور، سنسور باران، صفحه نمایش ۱٫۴۲ اینچی، TFT، سیستم تهویه مطبوع اتومات تک گانه با خروجی برای سرنشینان عقب است. قیمت این ون در حدود ۴ میلیارد تومان است.

تویوتا هایس H350:

محصول کشور ژاپن است. در حدود ۲۰۰۰ کیلو گرم وزن دارد. در دو مدل سقف کوتاه و سقف بلند تولید شده است. مدل سقف کوتاه آن ۱۱ نفر و سقف بلند آن (روف) در حدود ۱۵ تا ۱۶ نفر ظرفیت دارد. ابعاد آن کمی از ون هیوندای H350  کوچکتر است. ۵ متر و ۳۸۰ سانتیمتر طول، ۱ متر و ۸۸ سانتیمتر عرض و ۲ متر و ۲۸۵ میلیمتر ارتفاع دارد. حداکثر سرعت آن ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است. شتاب صفر تا صد آن ۱۷ ثانیه است. سوخت آن از طریق بنزین تامین می شود. باک آن ۷۰ لیتر ظرفیت دارد و مصرف سوخت آن ۱۱٫۶ لیتر در صد کیلومتر است.
ون تویوتا هایس دارای یک موتور ۴ سیلندر با حجم ۲۶۹۴ سی سی و قدرت ۱۴۹ اسب بخار در ۴۸۰۰ دور در دقیقه است. دارای فرمان هیدرولیک، ترمز جلو دیسکی خنک شونده، ترمز عقب کاسه ای ABS است. سایر امکانات این ون شامل سیستم ضد سرقت و ایموبلایزر، ریموت کنترل، تنظیم کننده عمودی صندلی راننده، برف پاک کن تناوبی، گل پخش کن، کولر با دریچه عقب، شیشه برقی با محافظ، گرمکن شیشه عقب تایمردار، تنظیم کننده دستی ارتفاع نور چراغ، آینه داخلی ضد انعکاس نور، سیستم قفل گشایی بدون کلید، کیسه هوای سرنشینان جلو، سیستم صوتی، Wifi و تجهیزات سرمایشی و گرمایشی بسیار قوی است. همچنین در این ون ارتفاع شاسی پایین است که به کنترل بهتر خودرو توسط راننده کمک می کند. لوازم این ون با قیمت مناسب در بازار موجود است. قیمت ون هایس چیزی در حدود ۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است.

ون برلیانس H2L هایس:

ون برلیانس هایس محصول مشترک شرکت تویوتا و چین است. این ون در ایران توسط پارس موتور و سایپا مونتاژ می شود. ون برلیانس هایس ظرفیتی در حدود ۱۳ نفر دارد. موتور آن ۴ سیلندر با حجم ۲۴۳۸ و قدرت ۱۴۵ اسب بخار در ۴۴۰۰ دور در دقیقه است. سرعت این ون ۱۵۰ کیلومتر و شتاب صفر تا صد ۱۷ ثانیه است. سوخت آن بنزین و ظرفیت باک ون برلیانس هایس ۷۰ لیتر است. مصرف سوخت بنزین این ون بیش از دو مدل قبلی و در حدود ۱۳ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است. دارای فرمان هیدرولیک، ترمز ABS و EBD است. وزن آن ۲۱۲۵ کیلو گرم و ابعادی در حدود ۵ متر و ۴۲ سانتیمتر طول، ۱ متر و ۸۸ سانتیمتر عرض و ۲ متر و ۲۸ سانتیمتر ارتفاع دارد.
امکانات ون برلیانس هایس عبارتند از ایربگ برای راننده و سرنشینان جلو، سیستم تهویه دستی برای جلو و عقب، گرمکن عقب، کمربند ایمنی سه نقطه ای تنظیم ارتفاع نور چراغ جلو و موتور گیربکس دارای استاندارد آلایندگی یورو ۵ است. قیمت این ون در بازار ایران در حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است. این ون ها به دلیل کارایی بالا به عنوان آمبولانس، ون پلیس، جابجایی مسافر و بار مورد استفاده قرار می گیرد.

ون فولکس ترنسپورتر:

فولکس واگن ترنسپورتر مدل های مختلفی دارد که مشخصات آنها با هم متفاوت است. رایج ترین مدل آن در ایران t5  است که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
این ون ساخت کشور آلمان است. ظرفیت آن بین ۶ تا ۱۱ نفر است. سرعت آن حداکثر ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت و شتاب صفر تا صد این ون ۱۳ ثانیه است. دارای موتور ۶ سیلندر با حجم موتور ۳۲۰۰ سی سی و قدرت ۲۳۲ اسب بخار و ۶۵۰۰ دور در دقیقه است. سوخت مورد استفاده آن بنزین و حجم باک آن ۸۶ لیتر است. میزان مصرف آن ۸٫۶ لیتر در صد کیلومتر است. ون فولکس ترنسپورتر دارای فرمان هیدرولیک، سیستم ترمز ABS، EBD، ESP است. ابعاد این ون شامل ۴ میتر و ۸۹ میلی متر طول، ۱ متر و ۹۰ سانتیمتر عرض و ارتفاع ۱ میتر و ۹۳ سانتیمتر ارتفاع است. وزن فولکس ترنسپورتر نیز در حدود ۲۶۰۰ کیلو گرم است.
امکانات این ون آلمانی شامل مه شکن جلو، کروز کنترل، سنسور عقب، ضبط با قابلیت پخش USB و CD است. همچنین دارای خروجی ۱۰ اسپیکر، صندلی برقی برای راننده، سیستم تهویه دستی، دکمه کنترل فرمان، آینه جانبی فرمان، آینه جانبی برقی، کیسه هوا برای تمامی سرنشینان است. سقف ون فولکس واگن بلند است و درون آن میز و یخچال مخفی وجود دارد و کیسه هوا برای کلیه سرنشینان تعبیه شده است. این ون به منظور باربری، ون پلیس، آمبولانس، حمل معلولان و مسافران مورد استفاده قرار میگیرد.

از نقاط ضعف این ون می توان به ظاهر غیر تشریفاتی و سیستم ترمز ضعیف آن اشاره کرد. قیمت ون فولکس ترنسپورتر در حدود ۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان است.

ون وانا:

ون وانا محصول کشور چین است. این ون کپی ون تویوتا هایس است. در ایران این ون توسط ایران خودرو گارانتی می شود. ظرفیت حمل ۱۳ سرنشین را دارد و حداکثر سرعت آن ۱۴۵ کیلومتر در ساعت با شتاب صفر تا صد ۲۲ ثانیه است. دارای یک موتور ۴ سیلندر با قدرت ۱۵۰ اسب بخار در ۴۸۰۰ دور در دقیقه است. سیستم سوخت رسانی آن انژکتوری به صورت تزریق مستقیم و بنزینی است. ظرفیت باک وانا ۶۵ لیتر و مصرف سوخت آن ۱۱٫۹ در صد کیلومتر است. وزن ون وانا ۲۱۶۰ کیلوگرم و ابعاد آن شامل ۵ متر و ۳۸ سانتیمتر طول، ۱ متر و ۹۲ سانتیمتر عرض و ۱ متر و ۶۰ سانتیمتر ارتفاع است. دارای فرمان هیدرولیکی، ترمز ABS، ESP و EBD است.

این ون دارای امکانات عمومی شامل آینه بغل برقی، ایربگ راننده و کمک راننده، شیشه های برقی جلو، تهویه دیجیتالی، قفل مرکزی، کمربند ایمنی برای همه سرنشینان، گرمکن شیشه عقب، سنسور فشار باد تایر، سیستم سرمایشی و گرمایشی، سیستم صوتی، ریموت کنترل، صندلی های قابل تنظیم، شیشه های جانبی سکوریت چسبی بازشونده و تک جداره، سنسور دنده عقب، دریچه خروج اضطراری در سقف، چراغ مه شکن جلو و عقب است. توان بالا رفتن این ون از شیب ۳۰ درصد است. در کل ون وانا ونی با امکانات رفاهی و ایمنی متوسط است. قیمت وانا در تابستان ۱۴۰۳ چیزی در حدود ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است.

مقایسه کاتالوگ دیجیتال و کاتالوگ چاپی

۱۱ بازديد
دغدغه این روزهای بسیاری از صاحبان کسب‌وکار، انتخاب ابزار بازاریابی مناسب است؛ رقابت بین دنیای سنتی و عصر دیجیتال. آیا دوره استفاده از کاتالوگ چاپی دیگر به پایان رسیده؟ آیا همه کسب‌وکارها باید برای ارائه محصولات و خدمات خود از کاتالوگ دیجیتال استفاده کنند؟ این‌ها سوالات متداولی هستند که هر برندی در صدد پاسخ به آن و تدوین استراتژی مناسب است.
کاتالوگ به‌عنوان ابزار محتوایی ارزشمند برای برقراری ارتباط عمیق بین برند و مخاطب یا مشتری بالقوه، عنصری است که به مخاطب انگیزه‌ای برای خرید می‌دهد و هر چقدر که این کاتالوگ نیازهای بیشتری را از آن‌ها برطرف کرده و به سوالات و ابهاماتشان بهتر پاسخ دهد، مخاطب بیشتری جذب کرده و در نتیجه فروش را افزایش می‌دهد.
این مطلب برای چه کسانی مناسب است؟
در این مطلب قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که کدام نوع کاتالوگ برای کسب‌وکار شما مناسب است؛ دیجیتال یا چاپی؟ اگر شما هم جزو یکی از دسته‌های زیر هستید، تا انتها همراه ما باشید.
  1. کسانی که به‌دنبال تهیه اولین کاتالوگ خود هستند
  2. افرادی که قصد دارند کاتالوگ چاپی خود را به کاتالوگ دیجیتال تبدیل کنند
  3. گروهی که نیاز دارند علاوه بر کاتالوگ چاپی، برای گسترش کسب‌وکار خود از کاتالوگ دیجیتال نیز استفاده کنند
  4. اگر کسی بخواهد کاتالوگ دیجیتال را به کاتالوگ چاپی تبدیل کنند
  5. کسانی که می‌خواهند علاوه بر کاتالوگ دیجیتال، برای گسترش کسب‌وکار خود از کاتالوگ چاپی استفاده کنند
کاتالوگ دیجیتال
به نظر شما چند درصد خریدها به‌صورت آنلاین انجام می‌شود؟
اینترنت نقش بزرگی در ساده‌ترکردن زندگی انسان‌ها و ارتباط راحت‌تر با سایر نقاط دنیا داشته و باعث شده که کسب‌وکارها بازاری به وسعت کل دنیا داشته باشند. دیگر زمان و مکان مانع فروش نیست و ابزاری که به شما در این ارائه جهانی کمک می‌کند، کاتالوگ دیجیتال است.
کاتالوگ دیجیتال که به دو صورت کاتالوگ آنلاین و کاتالوگ PDF طراحی می‌شود، محصولات و خدمات شما را در قالبی کاملا پویا و منعطف در اختیار مخاطب قرار می‌دهد و با استفاده از عناصر تعاملی می‌توان ارتباط بهتری با آن‌ها برقرار و مشارکت مستقیم آن‌ها را جلب کرد. در کاتالوگ دیجیتال، علاوه بر متن و تصاویر باکیفیت، امکان استفاده از ویدئو، انیمیشن، لینک و … نیز وجود دارد.
چنین امکانی باعث می‌شود بتوانید نظر مشتریان را در قالب پیام یا حتی ویدئوی معرفی و نقد در وبسایت یا کاتالوگ قرار دهید و علاوه بر جلب‌اعتماد، چشم‌انداز بهتری را در اختیار مخاطب برای تصمیم‌گیری قرار دهید.
شما می‌توانید آن را به‌راحتی در شبکه‌های اجتماعی، ایمیل و وبسایت خود منتشر کنید و در مقابل با استفاده از لینک‌دهی در کاتالوگ، مخاطب خود را به وبسایت هدایت کرده تا فرایند خریدشان را تمام کنند.
بحث‌هایی همچون عکاسی، طراحی و کپی‌رایتینگ در هر دو نوع کاتالوگ مشترک است اما از آنجا که در کاتالوگ دیجیتال، هزینه چاپ و توزیع مطرح نیست و با قابلیت به‌روزرسانی آنی، می‌توان بارها و بارها آن را ویرایش کرد و در اختیار مخاطبان بی‌شماری قرار داد. در نتیجه، محدودیتی در تعداد صفحات و محتوا نیز وجود ندارد. پس:
داده بیشتر= چشم‌انداز بهتر= بینش دقیق‌تر= تصمیم‌گیری درست‌تر= تکرار خرید
می‌توان گفت که هر کاتالوگ چاپی به‌ازای یک‌نفر یا یک‌خانواده تهیه می‌شود اما یک کاتالوگ دیجیتال را می‌توان برای صدها، هزارها یا میلیون‌ها نفر آماده کرد. صرفه‌جویی در هزینه‌های چاپ و حتی نیروی انسانی برای توزیع و …، کاتالوگ دیجیتال را به ابزاری Budget-Friendly تبدیل کرده که می‌توان بودجه آن را صرف بخش‌های دیگر بازاریابی کرد. همین مسئله باعث شده که کاتالوگ چاپی محبوبیت بیشتری برای کسب‌وکارهای نوپا داشته باشد.
یکی از بهترین ویژگی‌های کاتالوگ دیجیتال، امکان رهگیری رفتار مشتری و تحلیل میزان اثرگذاری کاتالوگ در بازاریابی است. ابزارهای تحلیل متفاوتی همچون گوگل آنالیتیکس به بررسی تعداد بازدید، مدت‌زمان بازدید، میزان فروش، محصولات محبوب و نحوه دسترسی کمک می‌کنند.
کاتالوگ چاپی
در این عصر دیجیتال که افراد هر لحظه با انبوهی از اطلاعات بمباران می‌شوند، دیده‌نشدن بخشی از اطلاعات که ممکن است بسیار هم مهم باشد، امری کاملا طبیعی است. از طرفی در این شلوغی معمولا برای هر محصول، تنها نام ۳ برند در ذهن مخاطبان ماندگار می‌شود. پس برای قرارگرفتن در این فهرست، کسب‌وکارها به دیده‌شدن نیاز دارند و چه چیزی بهتر از کاتالوگ دیجیتال برای دیده‌شدن و ماندگاری!
در واقع کاتالوگ چاپی را می‌توان نوعی تنفس در این هیاهو دانست و به‌تجربه ثابت شده که افراد وقتی با عنصری فیزیکی مطلبی را می‌خوانند، تمرکز بهتری داشته و آن را بهتر به‌ خاطر می‌سپارند.
شاید خیلی‌ها فکر کنند که در عصر دیجیتال، دیگر جایی برای کاتالوگ چاپی وجود ندارد اما باید گفت که سخت در اشتباه هستید! در سال ۲۰۱۸، هزینه‌ای که برای کاتالوگ چاپی صرف شده، حدود ۱۵.۱۵میلیارد دلار بوده و در سال ۲۰۲۰، این مبلغ به ۲۰میلیارد دلار رسیده است، پس چنین افزایشی، کارایی کاتالوگ چاپی در عصر دیجیتال را نشان می‌دهد.
در کنار مزایای گفته‌شده، باید معایب کاتالوگ چاپی را نیز پذیرفت و با تحلیل سودوزیان به نتیجه درست در انتخاب ابزار بازاریابی رسید. پس از چاپ کاتالوگ دیگر امکان اصلاح یا تغییر محتوا وجود ندارد؛ چون هزینه چاپ و توزیع مجدد، آن هم در تیراژ بالا، به‌قدری است که معمولا برندها از آن صرف‌نظر می‌کنند. پس باید تا حد امکان ایرادات را کاهش داد و واقعیت Out Of Date بودن کاتالوگ چاپی تا انتشار نسخه بعدی را پذیرفت.
از طرفی محدودیت محصول فیزیکی باعث می‌شود که شما بتوانید صرفا از تصویر و متن به‌عنوان محتوای کاتالوگ چاپی استفاده کنید و برای سفارش نیاز است که مشتری به‌صورت حضوری یا تماس تلفنی از شما خرید کند. البته امروزه، استفاده از QR Code در کاتالوگ چاپی، می‌تواند آن‌ها را به وبسایت هدایت کرده تا سفارش خود را به‌صورت آنلاین ثبت کنند.
شاید رهگیری میزان موفقیت و تاثیر کاتالوگ چاپی در یک کمپین تبلیغاتی محدودتر و سخت‌تر باشد، اما غیرممکن نیست. شما می‌توانید در کاتالوگ خود از کد مخصوص یا شماره آن نسخه استفاده کنید و در ثبت سفارش‌ها از مشتری کد و شماره را بپرسید. اما باید پذیرفت که به‌دلیل محدودیت چاپ، تعداد افرادی که از کاتالوگ چاپی شما استفاده می‌کنند، محدود است.
تفاوت‌های کاتالوگ دیجیتال و کاتالوگ چاپی
بازاریابی کاتالوگ که از گذشته همواره جزو اولین استراتژی‌های تبلیغات بوده، در مطابقت با نیازهای روز، تغییرات بسیاری را تجربه کرده است. برخی از این تفاوت‌ها را در جدول زیر مشاهده می‌کنید که به‌نوعی در انتخاب شما برای استفاده از کاتالوگ مناسب نیز اثر دارند.
 

کاتالوگ چاپی

کاتالوگ دیجیتال

استاتیک؛ قابلیت
به‌روزرسانی قیمت‌ها یا ویژگی‌های محصول وجود ندارد

منعطف؛
قابلیت به‌روزرسانی آسان قیمت‌ها و توضیحات

چاپ گران

تهیه گران

دارای هزینه توزیع

بدون هزینه
توزیع

نیاز به پیگیری توزیع

رهگیری
آمار استفاده و توزیع

توزیع محدود

توزیع
نامحدود با ایمیل، شبکه‌های اجتماعی، وبسایت و …

دسترسی محدود

دسترسی
نامحدود؛ ۲۴/۷

تصاویر بیشتر=
صفحات بیشتر=
هزینه بیشتر

بدون هزینه
اضافی برای بزرگ یا کوچک‌کردن اندازه

محتوای محدود

محتوای
پویا شامل ویدئو، لینک و کال‌تواکشن

دیجیتال یا چاپی؟
طبق آمار منتشرشده از American Catalog Mailery Association:
۹۰میلیون نفر از افراد، برای خریدهای خود از کاتالوگ استفاده می‌کنند.
پس با این وجود، نمی‌توان اهمیت کاتالوگ، چه به‌صورت چاپی و چه دیجیتال را نادیده گرفت. اما اینکه کدام نوع برای کسب‌وکار شما مناسب است را فقط خودِ شما می‌توانید پاسخ دهید، چطور؟
با نیازسنجی برند و مخاطبان!
با توجه به تجربه به‌دست‌آمده، در بعضی صنایع، کاتالوگ چاپی هنوز پرقدرت حضور دارد و مخاطبان، این نوع بازاریابی را به دیجیتال ترجیح می‌دهند.
برای مثال، شرکت طراح و تولید سوله و اسکلت فلزی را در نظر بگیرید که بیشترین مشتری خود را از بازاریابی و تبلیغ دهان‌به‌دهان به دست می‌آورد و از کاتالوگ صرفا برای ارائه بهتر محصولات و پروژه‌های انجام‌شده خود استفاده می‌کند. برای چنین شرکتی، کاتالوگ چاپی بهترین گزینه است. چاپ محدود در سال، محصولات ثابت و ذائقه مخاطب، همگی بر این انتخاب صحه می‌گذارند.
در مثال بعدی، یک شرکت نرم‌افزاری را تصور کنید که سالانه تعداد زیادی نرم‌افزار، با قیمت‌های متوسط می‌فروشد. اگر برای هر فروش، از یک کاتالوگ استفاده کند که قیمت تقریبی آن معادل نرم‌افزار فروخته‌شده باشد، آیا انتخاب کاتالوگ چاپی، منطقی است؟ مسلما نه! حتی برای شرکت در نمایشگاه و … نیز، چاپ تعداد زیادی کاتالوگ در قبال فروش محصولات صرفه اقتصادی ندارد. پس ارائه کاتالوگ دیجیتال و اشتراک‌گذاری آن در کانال‌های مختلف برای این برند مناسب‌تر است.
گاهی نیز با برندی روبه‌رو می‌شویم که استفاده همزمان از کاتالوگ چاپی و کاتالوگ دیجیتال به جذب مخاطب و فروش بیشتر آن کمک می‌کند، مانند فروش لوازم آرایشی یا بهداشتی.
این نکته را نیز باید در نظر داشت که سن مخاطب بر نوع بازاریابی شما اثر دارد؛ برای مثال اگر برای گروه مسن‌تر تبلیغ می‌کنید، آن‌ها معمولا استفاده از کاتالوگ چاپی را ترجیح می‌دهند. حس نوستالژیک، عادت به خرید حضوری یا القای حس لمس برند و اعتماد به برند در کنار خوانایی بیشتر، این نوع کاتالوگ را در این گروه سنی پرطرفدارتر می‌کند.
درست است که انتخاب بین کاتالوگ دیجیتال و کاتالوگ چاپی کار آسانی نیست اما بدانید که تنها شما، به‌عنوان صاحب یا مشاور یک برند، می‌توانید با تحلیل بازار و مخاطب هدف خود در این‌باره تصمیم‌گیری کنید.
منبع اصلی: مقالات تتراس